Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när jag blir 17 igen



när jag blir 17 igen

ska jag skita i plugget
precis som jag ville sist
men blev övertalad
till motsatsen
av idiotiska lärare

jag ska supa och röka
knulla med fel tjejer
och raka av mig håret om jag känner för det

tågluffa

inte fucka upp det där förhållandet

och säga ifrån när chefen
vill ha sin röv slickad

jag ska inte hänga med människor
som jag hatar
bara för att få status

ska fan skaffa den där räven
som husdjur trots allas
jävla åsikter och varningar

tänker inte grubbla
över universum, tiden eller atomfysik



när jag blir 17 igen

ska jag simma ut
berusad
i natten
visslandes på 'Whole lotta love'

jag ska bryta mina utegångsförbud
och spotta soc-tanten i ansiktet

kommer inte sitta och glo
på TV dagarna i ända
utan skriva dikter
måla tavlor
och komponera en symfoni
i E-moll



när jag blir 17 igen

ska jag le
mot min skugga

och pusta ut
i vetskapen om

att jag i alla fall
inte är som du








Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-05-04 06:48



Bookmark and Share


  Silencium
Underbar! Jag skrev ett brev nyligen till mig själv när jag var 10 =P
2009-11-27

    manipulerade_mongon
Stark känsla,
bra!
2009-06-21

  Junitvillingen
Finns mycket av det uppräknade du kan göra i vilken ålder som helst, annat är det nog bäst och lugnast att strunta i - för din egen självrespekt. Stark text!
2009-05-04

  stenen/ Yv Ericsson
En del av detta kan du ju göra, även om du inte är 17:)
2009-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP