Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Folkliv

Där går hon med en skarf runt halsen,
och han en trumslagare bland alla andra,
killen med kepsen som alla undviker.

Och jag försvinner i mängden.

Där går hon med jeansen så tajta,
där går tjejen med en massa läppglans,
han står där och glor.

Och jag försvinner i mängden.

Jag ser på min vägg,
Munch ser tillbaka,
en billig kopia av ett uttorkat skal.

Där springer hon, med håret i hästsvans,
han går bakom och lyssnar på musik,
och mannen i hatten stödjer sig mot käppen.

Och jag,
jag försvinner i mängden.




Fri vers av Teo Z
Läst 545 gånger
Publicerad 2005-09-22 12:28



Bookmark and Share


  frig
Jaggillar den här

enkel men ändå världigt innehållsrik
Den är otroligt snyggt uppbyggd med det återkommande "Och jag försvinner i mängden", bra skrivet
en riktigt bra text!
2005-09-22

  Christer VIP
Tycker mycket om raden "han en trumslagare bland alla andra".
Snyggt med textrad som återkommer.
"Där går hon med jeansen så tajta" kändes som om det hade ett språk som avek. Som ur en käck gammal visa (rent ordföljdsmässigt). "Med dom tajta jeansen" kanske hade flutit bättre.
Det kan bli lite komplicerat ibland med både Killen, han, hon, tjejen och jag. Är det två eller fler peroner du skriver om. Om du dock inte tycker att det är viktigt att vi förstår det så funkar det ju bra.
Fin dikt!
2005-09-22

  Smultris
Du, den här tycker jag om väldigt mycket... speciellt slutraderna...
2005-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Teo Z
Teo Z