Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnadens tack är svårt att höra


Tystnadens tack är svårt att höra
vi drabbar oss
drabbas av andra
stressar
bullrar
jagar
hetsar
sliter

tystnadens tack är svårt att höra
vi räds stunder av inaktivitet
att våga stanna upp
inte ha kalendern mer aspackad än en student
på sin första fyllefest
om inte varje minut är intecknad
upptagen
sedan ringer mobilen
när din telefon är upptagen av ett samtal
och vad svarar du när de frågar vad du gör?
"inget speciellt?"

var är respekten mot oss själva?
svara hellre .. "upptagen i ett samtal"
men nej.. vi ska multitaska oss in i en infarkt till
nästa magsår
att visa sig svag som att säga "jag orkar inte.."
eller hemska tanke.. "jag vill inte, jag vill bara ta det lugnt.."
vilket brott...

tystandens tack är svårt att höra
om du inte gör dig förtjänt av det och vågar ge dig en tyst stund då och då.
först då hör du
först då
kanske du är mänsklig för en stund
i en tystnad där du kan känna det som något positivt
att vägra stressen och hamsterhjulet
du kommer ändå aldrig hinna med ALLT
så fundera på vad som är värt att leva med
inte leva av

tystnadens tack är inte lätt att höra

ville bara viska det till dig




Övriga genrer av Nikolai Jungsin VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-02 21:36



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Så fint, så sant och mycket bra förmedlat.
2009-06-02

  Suzy med punkterna
Tänkte ikväll just på tysta tack.........du skriver det fantastiskt min vän.
2009-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP