Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet att jag med denna text förmodligen kommer att ha trampat på ömma tår och skitit i det blå skåpet..men det bryr jag mig inte om...


förtryck

När Förtrycket
inte pallar för trycket

I Kina
I Burma
I Ryssland
I Iran
I Israel
I Sudan
I ?....

Då kommer det rätta jaget fram
Vapen
Våld
Mord
Valfusk
Veto i FN
Försvinnanden

allt för att befästa
en orättfärdig makt

folket
folken
ser på i vanmakt

medan makten
van vid makt
makligt
trycker förtrycket
ner i folkets hals

Ser hur världen mer och mer liknar en tryck-kokare
och det där locket
ser allt mindre
och mindre
stadigt ut

kommer vi i vår trygga brysiginteomlåtnågonannanbrysigochfixaproblemet-koma
kommer vi att ens märka
innan det är färre varor på hyllorna i butiken
och nya trupper på våra gator
censur på vårt internet
bokbål på gatorna
vänner försvunna
släktingar döda
barnen hjärntvättade av den nya maktens retorik

allt i "folkets" namn
underskrivet av eliten
med folkets blod på
folkets blodiga ryggar
signerat med piskor av självrättfärdiganden

förtryck
pallar inte för trycket
från demokrati och fritt tänkande

tänk på det innan trycket för dig till förtryck

innan du låter dunkla lismare
som sår främlingsfientlighet
rädsla för den som inte kommer från grannkåken
maskerade bakom namn som sverigedemokrater med flera
krafter som inte vill synas för vad de är
utan bara det de vill visa?
fattar vi hur bra vi har haft det i vår lilla bubbla,
än så länge?

förtryck
pallar inte för trycket av ärlighet och sanning

vad får mig att skriva allt detta
och har det något sammanhang,
finns det någon mening eller budskap i mina ord
eller är jag trött på se förtryck

är det konstateranden eller frågor?

Är någon vaken fortfarande

eller är mina ord redan blinda innan de ens missat den frivilliga analfabetismen
som uppstår när man inte vill se och ta till sig av andras nöd......

Ibland undrar jag verkligen,
förtjänar vi att ha det så jävla bra
som vi trots allt har ???

än så länge....
för
förtryck
behöver inte mycket
bara din tystnad och passivitet
för
förtrycket pallar inte för trycket
om inte du redan är nertryckt....




Övriga genrer av Nikolai Jungsin VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-06-17 10:23



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Och i ........ USA, "Världens Största Freakdemokrati", med en befolkning som blivit så BLÅSTA som något folk KAN bli.........
Barack Obama kan INTE (om han så ville) förändra USA-medborgarna ,de är så GRUNDLURADE , så det finns INGEN ÅTERVÄNDO.............
2009-06-18

  Suzy med punkterna
Vi borde vara glada som slipper krig och elände men även här i vårt falska välfärdssamhälle lever många under förtryck och demokratin finns i valen kanske men i vanliga livet är det en charad.
2009-06-17

  Sturesdotter
Mkt bra skrivet Nikolai
2009-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP