Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt och såg på "So you think you can dance.."


Så du tror att du kan läsa?


Så du tror att du kan läsa
läsa mina ord
mina känslor
min mening

så du tror att du kan läsa
vem jag är
varför jag skriver

så du tror att jag kan skriva
ord du vill förstå
ord du kan smaka på
ord som ger mening

så du tror att jag kan skriva
meningar som har betydelse

om jag tror
att det har betydelse
för dig
det kan du inte tro

det kan du bara veta
om du känner
om mina ord
kan tala
utan att du färgar dem
om mina ord når ditt inre
innan de smälter i den heta betraktelsens analytiska skärseld

så du tror att du kan läsa

jag önskar innerligt
att fler av världens barn fick svara


Ja !!!




Övriga genrer av Nikolai Jungsin VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-06-24 23:17



Bookmark and Share


  Sturesdotter
genom att utmana sig, lär man sig mer och mer

jag läser dina ord, tolkar efter mitt sätt att vara

och är glad att jag kan läsa o skriva; och tolka och känna
2009-06-25

  Junitvillingen
Det är läsaren som gör sin egen tolkning av det skrivna ordet...kanske tolkar vi till och med en text helt fel beroende på sinnesstämning osv. Kanske behöver vi i just det ögonblicket något/någon och då kan det vara lätt hänt att vi "tar åt oss" av orden som egentligen har en helt annan betydelse än vi tror...och dessutom inte ens är riktade till just oss, mig och dig. Tänkvärd text - bravo:-)
2009-06-24

  Suzy med punkterna
Perfekt.....inget annat ord beskriver det du berättar
2009-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP