Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kejsaren är alltid naken

kejsaren är alltid naken
det är alltid tomt i fönstret på slottet
det är aldrig nån som svarar på huvudkontoret

det finns aldrig någon anledning till panik
det är alltid lögn att han vet vad han gör
det är inte sant att vår beredskap är god

det finns ingen skarpaste kniven i lådan
det finns inte alla hästarna i stallet
det är ingen ko på isen
det är ingenting att göra

när det regnar välling har den fattige ingen sked
när det väl finns pengar på kontot har affärerna bara godis och folköl
det finns sällan någon mening med våldsbrott eller konstverk

alla vet att tärningen är obalanserad
alla vet att de snälla killarna fick stryk

det är inga steg i farstun
det är ingen skurk i köket
men det är nån på taket




Fri vers av martin johnsson
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-06 00:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag måste förstås göra dig till en skrivarvän innan tärningen är kastad i soporna och sopåkarna precis kör om hörnet där borta i en annan stad än här...
texten förtjänar sina trenne teblad att se baktiden i, o bakar du inte kan du ju bo på bakgatan, se bakvattnet i bäcken eller bara känna dig lagom bakslug
2009-10-05

    ej medlem längre
En riktig pärla detta-verkligen både tänkvärd och humoristisk!
2009-07-06
  > Nästa text
< Föregående

martin johnsson
martin johnsson