Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
veckans


efter ett regn

efter ett regn
vilket regn i ordningen
hur många regn har du varit med om egentligen
hur vågar du uttala dig så tvärsäkert i frågan
om regnet
det kunde ha skett efter vilket regn som helst
eller efter ett solsken lika gärna
se nu börjar det igen


jag skulle kunna ta tag i mitt liv
vilket liv
hur många liv har du varit med om egentligen
vad har du för grund att påstå saker om livet
livet i singular
till och med
som om det fanns bara ett
titta bara där har du ett annat


har du varit en musa någon gång
skulle du vilja pröva

har han fracken på sig
är lampan tänd
sitt ner och få veta
upptäck

har du träffat nån som är trevlig och gift dig
trevlig vad är det
hur menar du
vad har du för erfarenhet av trevliga människor

är det nånting
är det varmt här inne
finns det kaffe




Fri vers av martin johnsson
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-23 00:17



Bookmark and Share


  Fångaetthjärta
Vad ska jag säga...annorlunda läsning :)
2009-08-23

  LenaJohansson VIP
bra
2009-08-23

  Bjarne Nordbö
Myser kaffet till dina ord i smyg på arbetet. Tack.
2009-08-23
  > Nästa text
< Föregående

martin johnsson
martin johnsson