Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
veckans dikt


manifesta paragrafer

Paragraf 1

Om jag ser ett manifest till kommer jag att hoppa; det lovar jag dyrt & heligt!

Det ska du inte säga om det inte är på riktigt.
Tänk på det nätverk av riktade relationer
vi kallar samhälle!

oredligt, förförande


Paragraf 2

Joanna Rytels meningsbyggnad är provocerande.

jag vill inte att mina skattepengar
ska gå till någon lekstuga

lägg kulturbudgeten
på färgglada vykort & affischer
med spårvagnar på

och lägg ner allt annat
nej förbjud det hellre
en bra kulturpolitik
är en repressiv kulturpolitik


Paragraf 3

Fånigt hur jag gör anspråk på att veta hur vad som får dig att känna hantverksglädje.

Befängt om jag skulle påstå att jag kunde avgöra ifall det du talar är känsligt och äkta.

Du tänker för mycket.
Det där tror jag inte på.


Paragraf 4

Går det att använda ordet överantvarda i en text utan förklaring?

Nej! På samma sätt är det ej längre
tillåtet att fristående skriva något av uttrycken

utanförskapet
autenticitet
strukturerad av makt

vad betyder det när jag skriver
att kärlek är en rekursiv funktion
på en nod i det nätverk
av riktade relationer vi kallar samhälle

okej tack & adjö




Fri vers av martin johnsson
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-06 23:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

martin johnsson
martin johnsson