Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktlöshetens bojor!

Så hemskt det är när hjälplöshetens murar omgärdar dej.

O du känner maktlöshetens bojor omkring dina händer.

Du kämpar, du försöker men ingenting hjälper.

Gråten växer i ditt bröst o tårarna bränner i dina ögon.

Sakta räknar du sekundvisarens sakta flytt.

O du önskar att tiden inte stod som stilla.

För allt du hoppas o önskar är en bättre morgondag.


Den morgondag då dagens hjälplöshet o maktlöshet är långt borta.

Och livet känns ljust o glatt igen.

Då den här dagens alla problem är borta.

O du kan glädjas åt dagen o allt som den kommer att ge.

En morgondag då dagens tårar har torkat.

O glädjen lyser i dina ögon igen.

För du kom igenom mörkret.

Hjälplösheten o maktlösheten segrade inte.

Nej, ljuset o hoppet segrade över allt.

Det goda vann över allt det svåra.


Barbro 25 april 2012.




Fri vers av Barbro J
Läst 234 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-27 18:21



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Gillar och gillar mycket /kram
2012-04-29

  Hanna Mari Wallin
vackert skrivet...om svår stund...men hoppet återkom..
2012-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Barbro J
Barbro J