Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min vägvisare

Värnhem, middagstid
Jag söker förgäves under 33:ans busstabell
efter Annelund

Bussar går och kommer, gula, gröna
Män och kvinnor bär hörlurar
I händerna håller de små datorer

En lodis, som knappt kan hålla balansen själv
erbjuder mig sin hjälp
Buss 33, stannar vid Annelund, säger han

Busschauffören tillfrågas, men vet inte
och trafikinformationen är ur funktion
så jag får tro den tafatta gestalten
med varm blick
i härjat ansikte
och han var rätt vägvisare

Han
kvarstår i mitt minne...




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-12-04 00:27



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra att en del är
bussbussiga!
2016-12-06

  lila fjäderblomman VIP
Så vackert.. blir starkt berörd.
2016-12-06

  Marja-Liisa Koski VIP
Underbart!
När vi minst anar, dyker hjälpen upp frän oväntat håll.
Ibland bedrar samhällsbilden oss.
Alla har vi samma värde.
ML
2016-12-05

  Lars Hedlin
Mycket mycket bra,,,,
2016-12-05

  ULJO
Det finns hopp för människor det ser man inte minst här
2016-12-05

  Anya VIP
Så fint. Vad bra att du fick hjälp. Tycker Elisabeth under fångar essensen...inte döma hunden efter håret. Bra berättar du!
2016-12-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Att inte döma hunden efter håren, en lärdom. Bra skrivet om denna händelse.
2016-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Hurra, för denna fantastiska människa som gav dig den hjälpen du så väl behövde!
2016-12-04

  Rise Little One
Levande vägvisare är underbar!
2016-12-04

  Marianne Räf
Härligt, med rätt vägvisare, ibland!!
Kram.
2016-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP