Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1987, november

Vandrar oinbjudna främlingar in som väntat
trettio år längre söderut på den här dagen

deras händer trevar runt efter döda föräldrar
en mor kanske avled i stillhet i familjesidorna
hennes händer hade plockat mycket vinbär i sina dagar
plockat upp många skärvor krossade flaskor likaledes
de har nu funnit en obekant midvinter på järnvägsspåren

dödsoffren för en katastrof på åttiotalet
hänger planlöst runt bangårdarna
och frosten ger sig inte, den är vass
hakar sig fast i kringströvande oväsen
och kvar i sedimentet minns någonstans en notis

i New York Times




Fri vers av mortechrome
Läst 268 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-12-10 13:57



Bookmark and Share


    Atte Nordin
Domedagsstämning. Fångar mig. Starkt.
2016-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Det var då Cornelis dog.
2016-12-10
  > Nästa text
< Föregående

mortechrome
mortechrome