Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt om dig

Små, små, små
tysta klara regndroppar
på ett par uteglömda gympaskor

Svarta med slitna skosnören,
nedtrampade sulor, storlek fyrtiotre

Det är dina skor
som blir blöta
när vi sitter inomhus och kurar
i väntan på att regnet ska avta

Vi gick barfota i trädgården alldeles nyss
det är därför vi inte hade en tanke
på att ett par skor kunde bli kvar
under ett äppelträd

Nu spelar vi kortspel
och du försöker lära mig nya regler,
jag tjurar lite i hemlighet för att
du är så dålig på att förklara och
jag förstår egentligen ingenting

Vi dricker kaffe
du vill ha det starkt och svart
jag, svagt och med mycket mjölk

Du säger inte så mycket
trots att jag vill veta allt om dig
vilken favoritfilm, din första skiva,
dina finaste strumpor, hur du äter din choklad,
vilken färg din tandborste har och vilken författare du tycker är bra.

Allt, allt, allt
om dig.

Nej, du säger inte så mycket
och snart har det regnat klart
Du skjuter ut din stol, säger att du ska gå

Jag säger
Okej, hejdå
och
Ha det bra

Du lämnar din kaffekopp på bordet
jag sitter kvar
och är kär i dig
utan att du vet.






Fri vers (Fri form) av AnimaStar
Läst 228 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-16 17:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AnimaStar
AnimaStar