Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undrar som flundran...

Vad betyder det att vi
människor
saknar ormens närhet
till jorden?

Vad gör det med våra förnimmelser
och vårt tänkande
att vi inte andas med gälar
lever och föder i hav och sjö?

Vad gör våra sinnens
och förnimmelsers
begränsade spännvidd
med vårt sätt
att betrakta vår planet?

Kan vi ta med i beräkningen
att vi saknar trädens rotfasthet
och att vi saknar fågelvingar
och fågelperspektiv
när vi tänker över hur vi ska bete oss
i världen?




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-06-20 19:46



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Mycket tänkvärt.
2020-07-10

  Yrre VIP
Jamen klart som korvspad att vi tappat allt, vi är som de värsta djuret jorden inte förmått skapa, tyvärr har vi format oss själva. Bra och tankeväckande skrivet!
2020-06-28

  KattenKin VIP
Vilka fascinerande frågor. De två första har jag helt missat att ställa mig. Måste spara den här filosofiska pärlan. Tack för läsglädje som snurrar min planet ett extra varv! :)
2020-06-24

  Rise Little One
Viktiga frågor som kräver vettiga svaren!
2020-06-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som stimulerar tankeverksamheten!
2020-06-22

  Karina"Kia"
Bra frågor och vad håller vi på med in i vår framtid som vi lämnAr efter oss?!
2020-06-21

    Lena Söderkvist VIP
Om människan hade det perspektiv hon behöver skulle jorden må bra. Men rovdriften bara fortsätter, jag kan inte hjälpa att jag är pessimistisk.
Man struntar i återväxten, man struntar i kommande generationer. Man struntar i allt utom profiten.
Hade jag ditt jämnmod skulle jag nog känna mig trygg utan att vara det.
Det är viktiga frågor du ställer, och det är makthavarna som behöver höra dem.

2020-06-21

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet och tänkvärt. Även om vi inte har alla dessa egenskaper och förmågor så borde vi försöka tänka som om vi hade dem.
2020-06-21

  ULJO
Tänkvärda undringar
2020-06-21

  Kungskobran VIP
Tyvärr har vi en hjärna som tänker ut det värsta
2020-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP