Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Höst/lig

 

 

Det växer inga höjder, inför mina djup. 

Slät står skogskanten, väna vilar stigar dit jag går. 

År har lagt sitt hur sol silar genom tid. 

 

Det var längesedan jag dansade fram, mina ungben bar

inga tyngder då och foten var lättklackad mot 

Underlagen.

Nu läser jag mossfärger i vilopauserna, låter dagen

rinna genom fingrarna, 

Mina år förmår inte mer än så. 

Dock är jag lättad genom årstider, tankarna mer sväriska

Jag vågar klä av mig naken, kvällar då mod bärs

av hågkomster och blossande kinder. 

 

Jag bär min ungdom väl, 

Levd och rusad. 

 

Aftonklädd. 




Fri vers av Yrre VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-03 20:55



Bookmark and Share


  Julio VIP
Fin och vacker, välgjord text.
2020-10-08

  Anya VIP
Åhh vilken mogen livsglädje.
2020-10-04

    Max Poisé
Ett avslut på en mycket bra dikt som tilltalade mycket.. ett härligt djuplodat tempo som skruvar till sig på slutet!
Mycket bra!
2020-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP