Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


där allt räknas/porträtt

 

 

det har hänt, tänkte hon, att de funnits

fler jordar, många himlar de dagar

då fotsteg dansat, då munnar sjungt och

stjärnögon tindrat,

det har hänt då att knäböjar bugat inför

levnad och att händer burit böner

Som talats ur hjärtan .

 

De dagarna har mumlats hymner till modern

av allt.

 

Där jag håller handflatorna mot marken

har jag förnimt dem,

 

det var som en sorg mot livmodern i min kropp

 

Som ett eko av ett skrik.

 

De dagarna har jag hovrat rymd, druckit

andetag efter andetag.

De dagarna har norrsken dansat och

isarna om vinter har haft sin sång högt.

jag brukar sjunga dem då, till helande

för hennes hjärta och mitt 

och de orden som tafatt mötte vinter och år.

 

 

vi är aldrig mer än vad sorg och kärlek, förmår.

 

 

 

 




Fri vers av Yrre VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-19 20:36



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Åh, vilken underbar dikt du skapat. Förgyller min natt!
2020-12-22

  ULJO
Så fina ord
2020-12-21

    Max Poisé
Du fångade mig med:
” vi är aldrig mer än vad sorg och kärlek, förmår”

och att de var den sista raden gjorde det än mer dramatiskt! Tack för denna!

2020-12-19

  morgonstjärna VIP
länge funderat vad ögat fångar mest
är de valda orden dina kanhända tafatt
hovrat tillhopa bindetyget ditt
till duken.
fint
2020-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP