Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när hjärtat talar längtan med förnuft

 

 

Det var någonting i hans röst

Som sådde Åbrodd i dikeskanten bara för doftens skull

Och när hon fyllde blandningen på glasflaskor

kände hon närvaron i oljan på sina händer

I sättet som han talade gjorde han vinter till vår

samtidigt passerade dagarna

och hon lät dem gå en efter en

Så som han gick darrade löven

av fruktan liksom hon när ensamheten

drog förbi och mörkret skymde det svarta

Och hon lät flaskan förbli vaxad och våren vissna till höst

Att dagar går är också en tröst.

 




Fri vers av Yrre VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-09-17 23:16



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Egensinnigt aromatisk
Krydddoftande lyrik!
;)

2022-11-13

  Oskar Styrbjörn VIP
Rader som bygger fästningar av dimma , som blir rök.
Tack,
det
Var på riktigt.
2022-09-18

  Eva Langrath VIP

Fin väv av årstidsväxlingar, relationer och ensamhet.
2022-09-18

  Kajan VIP
Mycket som ryms i stark poesi, och dikten berör och berättar mycket.
2022-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP