Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kejsarinnan

ingen hör någon
annans smärta
i denna storm
av sot.

res dig över staden,
David i himlen.
du är större
än alla andra,
större än mig.

du kan trampa
på mig,
utan att det märks.

håret
du samlar på
ditt huvud,
börjar likna rött.
scharlakansrött
som feber.

och jag är din slav.
din tjänare
som skriker
i vinden,
utan att få
ett svar.

jag är redo
att avtjäna
mitt straff.
så ta mig
till den källare
av dina kärl,
där jag skall
bo.

du kan trampa
på mig,
du kan låsa
in mig,
utan att det märks.

för du är min
kejsarinna,
i din krans
av bleka
rosor.
ensam på
stridsfälten
norrut,
har jag
drömt om
ditt namn.




Fri vers av Ludvig Sandell
Läst 67 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-24 10:55



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Sådana kvinnor är motbjudande.
Liksom masochismen.
2023-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Sandell