Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frostat av frysen idag, beställt hem mat -



idag kom vi äntligen till skott med att frosta av frysen
med hjälp av flera kastruller med kokande vatten
och små försiktiga slag med hammare

lossnade isbitar fyllde vasken
is som hann smälta ned rann i en ugnsplåt
vi fick sopa och skopa vatten även från golvet...

ikväll står frysen tom och kall
men i morgon fyller vi den
med räkor, falafel, ärtor
glass och fiskpinnar
levererat från Mathem

nu lyser i hus och på gårdar
jul klädda buskar och granar
adventsljusstakar och stjärnor

vi har slappat i välfyllt badkar
lite som på mormors dar
samma vatten för mannen och mig

jag har tänkt tillbaka 30 år - då
jag var ensamstående mor till tre barn
vi hade det ganska lugnt och bra
läsa sagor, spela luffarschack
nog hinner man med det
utan Tv, mobiltelefon eller dator
- men inte kunde vi få
bananer, kyckling, mjöl och mjölk
hemkört och framburet till dörren!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-12 00:20



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Härligt här med, och värmen tar sig genom kylskåp, kastruller, och köksstök, förbi badkar, och fram till dörren. Vi hörs hördedu! :)
2023-12-27

  Anya VIP
Fint om vardagen och en tillbakablick på hur det var tidigare.
2023-12-14

  Bengt H VIP
Tacksamhet är den varmgodaste heten!
2023-12-13

  Solstrale VIP
Underbar Vardagsprosa med sting!
2023-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP