Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En kärleksförklaring


Staden som står i guld om natten

Staden som står i guld om natten.
Blåljusen viner, men inga sirener.

Bara ett tyst mullrande,
så vackert.

Stockholm, min hemstad,
min familjs stad, där jag är född.

Mitt liv och min uppväxt,
min trygghet, min tröst.

Staden i guld,
ett Eldorado förvrängt.

Barn skjuts på gatan
och lägenheter sprängs.

Stockholm,
en annan stad än där jag växte upp.

Du verkar trasig, nästan ful,
men vem gör inte det under lupp.




Övriga genrer av Carl-Hugo Andersson
Läst 56 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-07 23:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En märklig stad som jag många gånger tjusats och fascinerats av.
Man kan inte undgå att bli inspirerad och påverkad av Mälardrottningen.
2024-03-08

  Elaine.S VIP
En sorglig betraktelse som går att känna igen. Tiden och staden i förändring.
2024-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Hugo Andersson