Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror du på slumpen eller ödet? Eller kanske båda?


Livets öde ligger i slumpens händer

Ett steg, ett ord, ett anförande
De mest oväntade sakerna i livet är livsavgörande

Så många timmar lagda grubblandes på framtiden
Men i själva verket har vi ingen påverkan på vad som händer i den

De mest självklara elementen i vår vardag
Kanske kom från ett snedsteg, ett fel eller ett misstag

Alla dessa obetydliga val
Har egentligen en större roll än vad vi kan inse i vår tankesal

Vad morgondagen har att erbjuda kan ingen veta
Missen av tunnelbanan kanske gör att du träffar den perfekta och slutar leta

Om jag inte hade gjort si eller så hade saker varit annorlunda
Ångerfyllda tankar som dessa är lätta att grunda

Men då hade nuet sett ut på ett helt annat sätt
Bättre eller sämre - det är omöjligt att säga och ha rätt

Även om allt kanske händer av en anledning
Är livets karta dit bortom vår vägledning

Hur man än vrider och vänder
Så ligger livets öde i slumpens händer




Bunden vers (Rim) av Mira<3
Läst 67 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-16 20:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tack, Koloristen!
Spot on, mate!

2024-03-21

  Koloristen
Larz har rätt här, givetvis. Vaddå slumpen? Vem skapade slumpen? Ser du? Allt slutar för ateisten/agnostikern med cirkelresonemang och oändlighetsdebatt. Men Bibeln ger svaret.
2024-03-17

  Larz Gustafsson VIP
Mitt liv ligger i Guds händer.
Jag tror vare sig på ödet eller slumpen.
2024-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Mira<3