Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Du var alltså hemma lördagen den 19e mars, efter klockan åtta på kvällen?" "Ja." "Har du någon som kan bekräfta det?" "Som sagt, nej, om du inte kan få ut något av min katt. Han kan bekräfta." Han skrattar till och rör på pennan. "Det blir nog svårt.


Viskande fiskande diskande

Jag hade ingen lust med det här idag
ikväll
göra mig till
med ord
fånga en tanke
måla en bild

trots det tog jag
tja, tag i det
satte mig ner
öppnade upp
fick energi
och började

men halvvägs in
eller vad det var
var batteriet nere på 11%
suckar tog vid
distanserad blick
stilla fingrar

tittar bort
orden i ögonvrån
ute i periferin
låter dem vara
som de är
vad annat kan jag göra

Hur många gånger har jag tryckt på enter ikväll? Hur många skiljetecken har jag struntat i? Till vilken nytta? Inget skapas bara för att jag inbillar mig att det skapas. Eller "inbillar mig" - 'låtsas' borde jag kanske skrivit? Jag vet inte. Jag kan ju inte det här.
Lockas av formen, av leken.
Formar fel, leker fel. Skapar i plast och luft.

Här borde varit vin
jag bjuder på vatten
damm på ytan

en vällagad måltid
jag bjuder på okokt ris
oredd sås

du har somnat
på min bädd av spikar
rostiga

du öppnar min dörr
får handtaget i handen
dörren faller ner

rummet är dunkelt
spridda möbler
papper på golvet

Vi slutar här, säger du, vänder och går ut.
Ja, svarar jag.
Tittar på din ryggtavla. Den blir mindre och mindre och mindre och mindre och
och
den är borta




Fri vers av Sape VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-23 00:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sape
Sape VIP