Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Ta hand om min katt." Dessa ord på en liten lapp samt nyckeln till lägenheten stoppar hon i ett kuvert som hon adresserar till grannen en trappa ner. Han borde fatta, tänker hon när hon postar brevet. Hon beger sig sedan till det hus i utkanten av stan s


Näst eken

Mellan Kungälv i norr
och Mölndal i söder
delad på mitten
av Skagerraks vågor från väst
Med Partille, Öjersjö och Mölnlycke åt öster
Finns en stad med små gator i centrum av sig
varav en har en kungsport i ena änden
och i andra en havsgud som blickar på dig
Spårvagnar skramlar och gnisslar och gnäller
Och det skriks från ett rykande nöjesfält
vilket årligen lockar miljoner personer
att snurra och gunga och lyftas i höjd
I en lägenhet på en ö bredvid älven i staden
sitter jag med en dator i knät
Jag ser träd, några hus lite gräs och en kyrka
från mitt fönster och grannar som påtar i jord
Det är detta jag skriver om just nu som du ser
Det är detta som får mina ord




Fri vers av Sape VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-04-21 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sape
Sape VIP