Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Boktok - en sorts fyrfaldig tanka

 

Sitter vid träsket
i meditativt tillstånd 
somnat med en bok
plötsligt dyker Hydra upp
slukar mig på momangen

detta grekiska
åttahövdade monster
tuggar mig till döds
får då nio huvuden
varav alla liknar mig

havsgud Poseidon
kommer då rustad med svärd
hugger av alla
mina lookalikes dräller
ovan och under sumpmark

väcks dock med ett ryck
ur denna märkliga dröm
lovar följande
skall aldrig läsa igen
om grekisk mytologi

 

 




Bunden vers (Tanka) av Bodingen VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-04-24 10:12



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Uppslukande rader, ord med inlevelse.
2024-04-30

  Öknens Ros VIP
Hu då! En riktigt otäck mardröm!
2024-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP