Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något knöligt finns i det där brevet. Det känns som en nyckel, tänker han då han för fingrarna fram och åter över kuvertet. Han öppnar översta lådan i skrivbordshurtsen och tar fram en brevkniv. Men ett par ritsch är innehåller synligt. Ett papper och en


Kort bild långt kort

Ett kort tag
även med mänskliga mått mätt
vandrade de två
sida vid sida

Alldeles för kort
för den ena
Alldeles tillräckligt långt
för den andra

Avståndet dem emellan
var behörigt
Alldeles för behörigt
för den ena
Tillräckligt behörigt
för den andra

Båda såg, ja båda visste om
avgrunden dem emellan
Ett oändligt gap
utan bro
för den ena
En blommande dal
med branta klippväggar
för den andra

Det var inte vad den ville
för den ena
Det var som det skulle
för den andra




Fri vers av Sape VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-28 16:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sape
Sape VIP