Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AI tar över runescape

från twitter

"Något stort förändras i världen just nu och det smyger sig in i RuneScape."

"[GPT-bots] randomiserar redan sin statistik och redskapsmönster, så det blir svårt för mig att upptäcka dem nu."

"Ingen av spelarna blev inte bara misstänksam, utan boten rostade bokstavligen spelarna och bråkade med dem i drygt tre minuter utan att väcka misstankar."

"Det här är inte det enda tipset jag har fått om konton som har något konstigt intelligenta konversationer under den senaste veckan."

"Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer bots att vara oidentifierbara för spelare. Men vad händer om spelare helt plötsligt inte vet vem som är en bot och de till och med är vänner med några av botarna?

Omedvetet blir bots något av en positiv externitet. Spelare tror att spelet är mer befolkat än det är och upptäcker att spelarbasen i genomsnitt till och med kan vara mer villiga att hjälpa till eftersom botar är programmerade att bryta sig från sin guldodling för att göra en mänsklig interaktion.

Så nu, omedvetet, gillar spelare faktiskt bots, vilket betyder att JAGEX nu gillar bots. Och som ett vinstdrivande företag börjar JAGEX faktiskt göra sina egna bots för att översvämma RuneScape-världen med fler spelare.

Det känns som RuneScapes höjdpunkt 2006. Många världar är fulla, människor chattar. Det finns bots överallt som agerar som söta noobs för att ge dig det där ruset av dopamin från nostalgin du har matats i, inte bara i en digital värld utan en falsk verklighet i den digitala världen.

Det finns tusentals falska chefsgrupper, falska klaner, minispel är fulla och alla vill vara dina vänner. Det tar 3 sekunder att få en PVP-kamp vars resultat är förprogrammerat något till din fördel för att hålla din hjärna igång med dopamin så att du förnyar ditt nu $50 per månad medlemskap.

Förstår du vad jag menar? Vår verklighets natur står på spel. Jag skulle helt och hållet spela mycket mer RuneScape och köpa mycket fler medlemskap så länge JAGEX kunde fortsätta lura mig att deras bots är riktiga spelare.

Antingen kommer regeringar att börja reglera nödvändig avslöjande av interaktion med [AI] både i videospel och på andra ställen online, vilket innebär att det är olagligt för företag att inte berätta för dig att du pratar med eller spelar med en icke-människa, eller så kommer vi alla att bli helt vända i dopamindropp."




Övriga genrer (Essä/Recension) av Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-03 10:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Sofia Johansson-Jonsson
Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP