Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Annanstans

Söder

De långa gröna luckorna är indragna.
Med vilken gardering
Blundar våra ögon mot solen?
Vi försöker föreställa oss
Mörkret i någons inre
Där något fortfarande kan hända:
Rakhyveln ligger öppen
På det svala tvättstället i marmor,
Droppar hörs av något - är det vatten? -
På stengolvet.

Norr

Det är redan midsommar
I våra livs Sverige.
Bönderna har gått samman,
De kretsar runt höstackarna.
Vi tittar från verandan.
Vi sitter, dämpade,
Nynnar låten i ett ryck
Under våra andetag.
Vi darrar ibland,
Men inte av känslor.




Fri vers av lundagatan
Läst 26 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-03 14:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lundagatan
lundagatan