Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


favoritställe


Cykeltramp


Så långt
min cykel tar mig
på bara några minuter

några cykeltramp
så är jag framme
vid mitt favoritställe

naturen där

med sina spännande träd
sin ymniga blomning
och svanparet på sjöytan

Jag brer ut filten
och slår mig ner
men stenen som ryggstöd

intar min medhavda fika

Njuter i fulla drag
beundrar blomsterprakten
och de nykläckta björkarna

innan jag balanserar tillbaka
längs den stenknotiga stigen
och ut över ängsmarken

tjurarna gloendes efter mig

Väl hemma tackar jag
cykeln och mina ben
för en trevlig utflykt

så nära men ändå så långt
ifrån solstolen




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-04 07:01



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ångestens myggor biter bra även på utflykten längs picknick vid vägkanten. Någon har skrivit om solens varmt sköna sken på dikestanten.
Att vara och bli med sin cykel och klappa som kamrat, se det i omskriven form får känsla av en kavat, så i mysiga känslor tornar sig molnen inombords upp, de bara som finns där i reserven redo för sin känslomässiga kupp.
2024-05-07

  Susen VIP
Bildskapande cykeltur. Fint
2024-05-05
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP