Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en annan verklighet var det vi

Kalmarsund fryser inte över mer
Och isarna i norr smälter
Bladen som en gång var gröna, jag ser
Är en del av en värld som välter

För i en annan verklighet var det vi
Stundom blir du allt jag har
Men jag tänker på att det är ni
Och försöker glömma allt vi var

Min poesi blir banal och långsam
Ingen rytm att finna mellan raderna
Och ingen tycker om en ensam
Liten grabb som är allena

Alla vill se dig lyckas, men inte för mycket
För du ska vara en del av jante
Och du ska inte fatta tycke
Du är en dyngsur vintervante

För du föll igenom isen som smälte
I denna vintertid av sorg och skam
Och i denna världen som välte
Du är den som nu är ensam




Bunden vers (Rim) av Arvid Karlsson VIP
Läst 28 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-06 12:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arvid Karlsson VIP