Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tråkig symbolikpoesi


Monopol och växthus

En fjäril gör yviga rörelser.
Den flyger upp, ner och åt alla håll.
Har en hög volatilitet,
för man vet aldrig var den tar vägen.

Ett berg har motsatsen.
Står stabilt i alla klimat.

Men det händer inte så mycket,
mer än att mossa runtomkring försvinner.
Eller täcks av vita toppar av guld.

Ett hav kan ha olika risker.
Beroende på vart vattnet är placerat.

Och kranvatten är som en fond.
Väl blandad och som noga är inspekterat,
med både varmt och kallt vatten.

Träd kan vara som ett moderbolag,
som står kvar när det blåser.

Där rötterna är ett holdingbolag,
som kan växa upp i nya buskar och träd.
Någon annanstans.

Och löven kan vara dotterbolag,
som inte alltid kan hålla sig kvar.

Blommor och frön lämnar moderskeppet,
för att starta upp likvärdig verksamhet,
Där äpplet inte faller långt i från trädet.

Men ett träd kan också falla,
av egen eller annan kraft.

Och gräset är som popup bolag,
som finns lite varstans.

Och fiskare är som investerare,
som är ute på okända vatten.

Och så finns det dom
som sitter på säker mark,

där det kan växa och aldrig kan riktigt konkurreras ut.
Mer än av klimatkrisen.

Och hela världen är som ett monopol,
där dom som kommer runt,
kan inkassera något tillslut.

Om man inte skapar sin egna värld
i ett växthus, och låter det växa
och bara leva på avkastningen.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Hubert
Läst 22 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-10 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hubert
Hubert