Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fortsättningen på Trollskogen!


Trollskogen Del 3 a

Linus sitter där som vanligt ensam på sin lilla stubbe. Han tänker så det knakar. Hur ska jag göra för att få kontakten med människorna med hjälp av den här? Tänker han och vrider och vänder på oljelampan. När han nästan tänkte ge upp, efter 10 års tid, börjar lampan lysa, och den lyser starkare och klarare än något annat han någonsin sett. Ögonen spärras upp och lampan börjar prata..!
Linus ögon blir plötsligt som ett streck, när han koncentrerat börjar lyssna.
- ”Lyssna mycket noga, för jag säger detta endast en gång. I skogens norra del, finns det en ek, en ek som har ett speciellt kännetecken, detta kännetecken kommer att hjälpa dig att finna vägen till människornas värld. I den världen måste du vara mycket försiktig, till en början kommer de att vara mycket nyfikna, och du måste passa dig för de vuxna. Får de tag på dig, kan du vara ganska säker på att du inte kommer tillbaka hit.” Säger den underliga lampan.

- ”I norra delen? Men det är ju där det elaka trollet bor! Hur ska jag kunna ta mig förbi honom?” Undrar Linus förskräckt.

- ”Trollet har en svag sida, du ser den när du kommer fram, ta dig fram mycket försiktigt och håll koll på honom några timmar så ser du. Det är inte så konstigt egentligen, men han döljer det mycket väl. Får du reda på en av hans hemligheter, släpper han förbi dig, han är mycket noga med att ingen får reda på det.”

- ”Okej, måste jag gå själv, eller ska jag gå med någon?” Frågorna virvlade runt i huvudet på Linus

- ”Du måste gå själv och göra detta. För det är bara du som kan klara av detta, men den potential du har klarar du allt. Du är stark Linus, du måste visa den sidan mer. Gör du inte det, blir det mycket svårt för dig. Lycka till!” Säger lampan.

- ”Tack så jättemycket. Norra delen, vid en speciell ek?” Frågar Linus, men då slutar lampan att lysa och återgår till sitt vanliga jag.
Hur ska jag göra nu? Det börjar bli mörkt nu, jag sover nu och går upp i gryningen, det är bäst att vara i tid så jag hinner med allt under dagen. Men först ska jag gå och säga till mina vänner att jag ger mig av.




Fri vers av Icca
Läst 353 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-21 14:10



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Nu vill jag inte behöva vänta så länge på fortsättningen ;)
Jättebra...jag gillar din trollskog!
2009-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Icca
Icca