Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

busstankar i höstväder



en dag ska jag skriva om bussen
om tågen och resorna
om händerna och tankarna

väskorna som kramas nära i knät
eller slängs längs gången
om skorna ner trampade utgångna
avsparkade

jag ska skriva om den där jackan
den gröna långa varma
och jag ska skriva att jag tänkte
att jag skulle älska den människan

med den jackan.

jag ska skriva om hur jag tänkte
att har han en såndär stickad myströja
under jackan
den gröna långa varma

då tänkte jag att
då om han har en sån
så ska jag kliva av den här bussen
efter honom
vid hans hållplats

jag ska säga
hej. du ursäkta men det är så här
att du och jag bara måste följas åt i kväll.
jag måste få en chans att visa mig.

och han tog av sig jackan
tröjan var blå stickad
med ljusblått och vitt mönster

perfekt




Fri vers av glittervakuum
Läst 390 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-16 01:29



Bookmark and Share


  blaite
Härlig bild du ger..
2009-11-20

  Pyrén
En otroligt bildligt och mysig text!
2009-11-16

  The Stargazer
Vilken söt liten historia. Jag gillar sättet du berättar den på, med "jag ska skriva om" och andra upprepningar. Det var en fin tanke att man kan se en detalj (tex en jacka) hos en helt främmande person som får en att känna att man skulle kunna vara perfekta tillsammans. Din dikt lämnade mig med ett leende på läpparna och ett varmt hjärta.
2009-11-16
  > Nästa text
< Föregående

glittervakuum
glittervakuum