Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om framtiden aldrig blir ny...

 

(Trevande dimman sig skingrar
Hopp om ny dag börjar gry)


Kan du skönja de stigar som trampats
av ängsliga barnafötter
Forna gnistrande gräsrötter
Nu inte längre vid liv


(Ehuru nyckfullt förklädda dess vägnar
av löv och allmänt sly)


Vill du tämja ett hjärta som ristats
rött till allmän beskådan
Skälvande under benådan
Likt ett ömkligt tidsfördriv


(Om än i förunderlig skepnad
med kamrar tunga som bly)


Vill du lapa de tårar som tämjts
att gå vilse i ordlös begrundran 
Irrande ilar på tundran
Sökandes rätt motiv


(Ditt svar verkar tveka min kära
och hoppet försänkes i dy
Vad värt är att leva och lära
om framtiden aldrig blir ny...)




Fri vers av Ki
Läst 428 gånger
Publicerad 2005-11-18 01:16



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Framtiden är tack och lov inte skriven än - Även om tvivel kan näras stundom så är det vi själva som bestämmer om framtiden ska bli ny eller förbli detsamma som den var igår ...
2005-11-19

  Per Rydberg
Sköna formuleringar! De lite ålderdomliga orden 'Ehuru' och 'vägnar' förgyller din mycket romantiska text. Jag tycker att den är en njutbar läsupplevelse, din text!
2005-11-19

  Magnus Mojo Olsson
Jaha det här var tamejtusan inte dåligt skrivet. Varför har jag inte sett dina texter innan???
Här kommer en nuffra.
2005-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki