Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som sagt.


Ode till en hycklare

Vår vise magister lärde oss detta:
analysera och ifrågasätta.
Högtidligt sa han på dagens lektion:
"Vi bör skilja sanning från illusion!
Reflektera och tänka skall jag er lära
prisa det sanna, sky det chimära!

Kunskap är vapnet, låt er ej desarmeras!
Nej, allting bör noga analyseras
Det som är sant och självklart idag
kanske ej gäller följande dag
Att tänka kritiskt är att göra det rätta
och sanning förändras - glöm aldrig detta!"

Då ställde jag en fråga försiktigt:
"Säg mig magistern, är det då riktigt
att allt du har sagt idag och förut
kanske ej gäller när lektionen är slut?
Om sanning ändras och kräver analys,
gör dina ord det? Jag är konfys!"

"Var inte dum." sade magistern kallt.
"Måste du alltid tvivla på allt"?
Det lärare säger är sant och sakralt,
det är ju för det som vi får betalt!
"Lektionen är slut" sa magistern till sist
Vad sanning var, det visste han visst!




Bunden vers (Rim) av Mrs Idle
Läst 490 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-07-07 17:56



Bookmark and Share


  Yvonne
Bra tema och fina rim. Mästerligt formulerad.
2010-11-12

  Larz Gustafsson VIP
Har man upplevt sanningen så känner man den.
2010-07-07

    Bodil Sandberg
Hej!
jag tycker mej känna igen det här du kanske har publicerat den tidigare vilket fall så är det sanslöst bra
applause!!
2010-07-07

  Pot Pourri
hah i ett nötskal. bedårande skrift. märkt och sparad. tack för den!
2010-07-07

  Gawain VIP
Sanningen är en märklig sak. Det är ett som är säkert, kanske sant rent av. Beroende på vem man frågar är än det ena sant än det andra falskt, allt beroende på vem man frågar.

Som med religion. Hur många var det nu som satt på sanningen, den enda sanna sanningen..

-fragila frågor
2010-07-07

  KrutOla
Ett mästerverk. Helt sonika.
2010-07-07

  Tini Tut
Fantastiskt.
Kram från Tini Tuts Casillero del Diablo.
2010-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Mrs Idle
Mrs Idle