Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan och bör tolkas på fler sätt än det bokstavliga


En Kosmonauts visa (Jag ska lämna)

Jag ska lämna allt jag äger
jag ska lämna min planet
var jag sedan kommer hamna
är det ödet blott som vet

Allt jag känner ska jag lämna
det är grått och likadant
Jag söker mig till okänt
ej det som är bekant


Jag ska lämna allt som varit
av allt ska jag ta farväl
jag ska lämna fosterjorden
som har fostrat mig så väl

Jag ska lämna hela världen,
allting som till världen hör
för att ropa att "jag lever!"
i det ögonblick jag dör






Bunden vers (Rim) av Mrs Idle
Läst 472 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-30 20:39



Bookmark and Share


  Erik L
Tycker att du lyckas väldigt bra med denna text. Jag måste först säga att jag gillar titeln, den bär fram texten mycket bra och du lyckas hålla tråden rakt igenom. Rytmen är bra och rimmen smyger sig på så där snyggt som de ska göra. Den sista versen är något utöver det vanliga, till innehåll och till det rent språkmässiga. Bra gjort!
2011-07-04

  queenia
underbara stycken som talar - nej skriker - ut sitt budskap!!!

... jag blir träffad in i det innersta och sjunger ja, jag vill med på denna resa - ej bokstavligt, men själsligen att överaskas och njuta i språkets underbara kaos!

*ros*
2011-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Mrs Idle
Mrs Idle