Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då en person till mig fick mig att känna som om jag inte kände den längre.


Att vara stark är fan ingen lek

Att vara stark är ingen lek.
Att vara stark är blodigt allvar och livsnödvändigt.
Man kommer ej långt utan
sin styrka.

Du sa till mig att livet inte är lätt.
Livet är någonting man kämpar för, någonting man ska förtjäna.

Låt aldrig någon vara dum mot dig, sa du.
Stå för vad du tror på, och
gör inget du sen kommer ångra.
Var stark.

Jag har gjort mitt bästa,
att vara stark.
Jag tar inte skit och
jag tar min styrka på allvar.
Jag står för vad jag tror på.

Och det gjorde du med. En gång.
Eller?

Var stark. Var stark. Låt dig inte dras ned!
Det säger jag. Till Dig.

All denna tid fick du mig att tro,
att det bara var svaga som inte klarade att gå ifrån.
Jag tror inte på det längre.
Eller, betyder det att du är det med? Svag?

Ja. Du är svag.
Jag tror inte på snacket att du är stark,
för du har precis visat motsatsen.

Du föll i fällan. Rakt ner i hålet.
Nu kommer du inte upp.

Jag säger det igen.
Att vara stark är fan ingen lek.

Det är blodigt allvar.




Fri vers (Fri form) av rosdoft
Läst 374 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-10 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rosdoft
rosdoft