Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vit

 

Vitflingepudrad vinterskrud
vilar sina spår
Våtvingevandrad värmebrud
lyser vagt i hår


Hårdhinnefrusen isdomsmö
ler åt täcket vänt
Blott ville vänta varmblodstö
slumra i advent




Fri vers av Ki
Läst 299 gånger
Publicerad 2005-11-28 18:52



Bookmark and Share


    Porslinsdockan
ÅÅh så "Juligt" Vackert...

Saknar dig...

*Kram*
2005-11-30

  arie
"Vit"...en dikt som jag tycker mkt om i sitt upplägg...metaforerna är gnistrande i sin skärpa och och hur taktilt de målar upp rummet, färgerna och känslan samt betydelser och innehåll. Diktens öppning är för mig underbar då de två orginellt kontrasterande bilderna ställs emot varandra och förmedlar känslan i diktens öppning....

Rytmen blir också speciell i det att nästan samtliga ord börjar på en konsonant...vilket jag tycker bidra till en lite lagom drivande rytm...för att sedan så vackert och varmt mynna ut i den enda vokalen i dikten och i ordet advent...det är som något kommer hem, kommer till värmen. Mycket finns att läsa in i dikten och det är just sådana här dikter jag gillar....som man vill läsa om då och då.../ tack!
2005-11-29

  Per Rydberg
Det finns mer i den här än vad man ser vid en genomläsning. Jag låter mig bara föras med av dina ord som porlar så skönt.
2005-11-28

    ej medlem längre
Åhh, jag gillar rytmen i denna, och rimmen, den är bra gjord du!
Man får en vintrig rimrost-känsla av raderna.
Gillsr också att vissa rader kanske egentligen inte betyder så mycket, och det är bara skönt, man får hitta sin egen tolkning.
2005-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki