Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommer inte råd...

 

Kommer inte råd
kommer ord, gråa zoner
att måla min stormfrusna natt


Kommer inte nåd
kommer mollburna toner
att söka din blick helt besatt


Kommer inte tid
kommer då en på miljoner
halvt naket begrunda min skatt


Kommer inte frid
kommer lössläppta kloner
att tvingas ta tu med sitt spratt


Kommer mörker
med gastar
kanoner och träck
Kommer grönska
med stjärnbakad
skinka och späck


Kommer regn
får jag väl ta på mig galoner

Kommer solsken
ej mer ser jag dig




Fri vers av Ki
Läst 385 gånger
Publicerad 2005-11-29 15:56



Bookmark and Share


  Ki
jovisst!
Precis...!

Tackar för hjälpen... herr Hedlund!

hade nog inte tänkt på att rimmet inte märks i sista strofen. Jag hör bara toner... ser lite illa...

och trots att innehållet blir precis det motsatta
så stämmer det alldeles perfekt
ihop med verkligheten...

Men jag sparar det som det är...
Denna komplettering har ju redan räddat mig!
;)
2005-11-29

  Nightngale
För de ho söka rimmad resonans...

'Kommer solsken ej
mer ser jag dej'

fullt så tydligt behöver det ju inte skrivas :)
om ovan ens är författarens syfte
2005-11-29

  Smultris
Jag har lite svårt att greppa denna dikt, sättet du har bundit ihop orden på känns knepigt för mig...

Ex, dessa rader : "Kommer solsken, ej mer ser jag dig"...

Jag kan ju vara lite trög iofs ;-)
2005-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki