Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev snabbt ihop den här igår kväll, och den är inte speciellt genomtänkt.


Vindbyarna slår mot din fönsterruta


Vindbyarna slår mot din fönsterruta
och när du klättrar längs de lodräta fasaderna
fastnar du i dina drömmars fantasilandskap
utan att finna eldslågan du söker

Dra inte för gardinerna
när du inte ser ljuset


Snöflingorna faller till marken
och trots att världen målas vackervit
tänker du ändå de dystra tankarna om
slask och vintermörker, kyla och istappar

Stäng inte dörrarna
när du inte hittar nycklarna,

låt dina andetag ta en sekunds stilla paus
skrik sedan ut allt gift
och återvänd sakta
till dig själv




Fri vers av Hanna Pilbom
Läst 382 gånger
Publicerad 2005-12-02 11:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hanna Pilbom
Hanna Pilbom