Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt första försök att snickra till en sonett. Tack till Rita.Brunner för inspiration!


Fåfäng fantasi (sonett)

När snön nu envist faller och jag fryser
och även hjärtat kallnar kan jag tänka
- ack vore ändå våren här att skänka
mig barmarksdofter och en sol som lyser!

Jag ser på blommorna som marken täcker
och hör hur ivrigt fågelsången låter,
den når mitt inre rum där någon gråter
och jagar bort mitt mörker som förskräcker.

Jag vaknar så ur drömmens ljuva fägring
- på fantasier får det vara måtta!
Jag klär mig varmt för vinden är atlantisk.

Ja våren den var blott och bart en hägring,
det är nu hög tid att gå ut och skotta,
för högen snö vid trappan är gigantisk.




Bunden vers (Sonett) av Eva Helene VIP
Läst 573 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-12-01 18:20



Bookmark and Share


  Anna*
Stående ovationer för ett första försök till sonett som är lysande! =0)
2010-12-23

    ej medlem längre
Ett underbart fint första försök. Jag tycker mycket om din sonett!!!

"Jag vaknar så ur drömmens ljuva fägring
- på fantasier får det vara måtta!
Jag klär mig varmt för vinden är atlantisk.

Ja våren den var blott och bart en hägring,
det är nu hög tid att gå ut och skotta,
för högen snö vid trappan är gigantisk."


Hälsn. Ann














Skriva sonett är inte lätt ...
2010-12-03

  anits VIP
Underbart vackert att läsa......
2010-12-01

    ej medlem längre
Är det verkligen din första sonett? Du har lyckats hundra ggr bättre än många andra ska jag säga dig! Jag ska inte peta i din dikt, bara nämna att enstaviga ord kan visst användas både som betonad eller obetonad stavelse. Dock är det inte riktigt rumsrent med den/det, som/att att användas som betonad stavelse. Men du är ursäktad för det!:) Däremot snöhögen...båda ön är betonade så jag föreslår att du svänger om..." för högen snö vid trappan är gigantisk".
Jag applåderar stolt!!!:)
2010-12-01

  Bibbi VIP
Massor av applåder!
2010-12-01

  Anya VIP
Vad skickligt..............impad.
2010-12-01

  thyra
Jättefin sonett! Härliga rim!
2010-12-01

  Eaglemountains VIP
Jag applåderar denna fina berättelse ...... Applåd för sonetten ...
2010-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP