Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Målilla kyrka bakom de stora träden


Sommarkonsert med farmor


Sebastian Johansson,
uppvuxen i Jönköping
och nu verksam som organist 
i Sigtuna församling
reser flitigt omkring som organist,
accompanjatör och sångare
och har gjort konserter även utomlands.

Nu gästar han min barndoms kyrka
och jag bänkar mig
full av förväntan.
Jag blir inte besviken,
för han bjuder på musik 
av bland annat Johann Helmich Roman,
Felix Mendelsson
och Johann Sebastian Bach.

Jag funderar på om kyrkan i Målilla
nånsin har genljudit så starkt
och vackert någon gång tidigare.

Självaste orgelspelaren
har komponerat och framför idag
ett eget stycke
på temat Uti vår hage
så inte bara de gamla mästarna
får komma till tals
om man nu kan säga så
denna dag.

Själv får jag sjunga med i psalmen
O, vad världen nu är skön
komponerad av Mozart 
och jag tror att det var så länge sedan
som i folkskolan
jag sjöng den här psalmen senast.

När jag sjunger tänker jag på farmor
som sjöng och spelade
på den gamla tramporgeln därhemma
i samma hus som vi bodde i.
Hennes klara stämma och vackra orgelspel
bär jag för alltid i mitt minne.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-06-16 14:11



Bookmark and Share


  Respons VIP
En musikalisk upplevelse nu även i ord.
2024-06-19

  Bibbi VIP
Berör.
2024-06-18

  Sparvögat VIP
Så underbart ~ vackra toner
som vilar, till din farmors minne…

Vacker är kyrkan!
2024-06-17

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlat om en musikalisk upplevelse som berörde dig och fick dig att tänka på din barndom och din älskade farmor.
2024-06-17

  Monika A Mirsch VIP
Underbara minnen .... Ha det gott!!! Kram
2024-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP