Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


samtidigt blommade min prydnadsapel


Att mista en vän - till Ingemo


Du var en vän sedan länge
och ditt namn var Ingemo.

Vi hade nyss fött barn
du en son och jag en dotter
när vi sågs för första gången.

Jag hade nyss flyttat in
i det lilla samhället där du bodde
och det dröjde inte länge
förrän jag blev inbjuden på fika.

Själv har jag flyttat
ytterligare några gånger sedan dess
medan du har bott kvar
på samma ort och i samma hus
som den gången.

Fastän avståndet fysiskt mellan oss
varit långt
så har vi varit nära varandra
på andra sätt
och vi har försökt att ses
någon gång om året
i bästa fall.

Nu hade vi tänkt att mötas i Kalmar
just i denna vår
men så kom olyckan emellan.
Och när du var på väg att återhämta dig
så var det något som tillstötte
oklart vad.

I det sista samtalet vi hade
sa du att du nog behövde sommaren
att återhämta dig på
men att vi får ses till hösten istället.

Så kommer det tyvärr inte att bli
men jag bär dig inom mig
leende, glad och positiv
och det kan ingen ta ifrån mig.

Du var och är min vän.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-06-01 10:46



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Ömt och fint, med stor respekt för det vackra som är vänskap-i avstånd och evighet!
2024-06-16

  Monika A Mirsch VIP
Den varma goda
vänskapen -
livets elixir.
Underbar e
din dikt!

2024-06-16

  Anya VIP
Berörande om döden som aldrig kommer passande. du skriver så ömsint och fint.
2024-06-12

  Marita Ohlquist VIP
En berörande text om sorg och saknad, men även om glädjen över er kärleksfulla gemenskap.
2024-06-03

  Chawa VIP
Närvaro i din kärleksfulla text. Med smärta, sorg och stor kärlek besjunger du dina känslor och hedrar din fina vän som alltid kommer finnas inom dig. Tack!
2024-06-02

  Dreamcatcherpoetry
Så vackert, känner känslan av innerlighet i texten. Varför är det alltid att de som betyder mycket och lämnar avtryck aldrig stannar.
Vänskap är värdefullt och svårt att finna.
Jag blir berörd av din text.
2024-06-01

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2024-06-01

  Sparvögat VIP
Så svårt att mista ~
så fina ord till en kär vän…

Jag beklagar sorgen.
2024-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP