Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Vi var i butiken, kollade in kavajen tillsammans, rörde dess tyg och granskade den nogrannt. Vi testade aldrig kavajen"


Kavajen är ingen tragedi

Så som den smala spiraltrappan

går livet runt.

Var inte så snabb med att döma!

Innan du vet ordet av det står du på samma trappsteg

som denne

du kallade patetisk.

*

Det du och jag har är inte unikt;

Jag suktar bekräftelsen, du är full och inte van.

Det är ju valborg.

*

Jag smyger iväg, tassar på tå,

sökandes,

efter ett äventyr

att kalla mitt eget.

Finner fyra av fem att leka med,

tänker än en gång,

medan muskulös kropp bär upp

sköra mig,

det du och jag har

är inte unikt.

Alkoholen styr våra steg,

vi trånar närhet,

inte varandra.

*

Historien repeterar sig själv,

förra valborg inte mycket annorlunda.

Du är bara en utbytt vara,

närmaste bästa.

Men vännen!

Fäll inga tårar på kinderna,

spara de till tragedin.

*




Fri vers av Cocktail
Läst 183 gånger
Publicerad 2011-05-01 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cocktail
Cocktail