Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Margit Sandemos bok \"Nattsvarta rosor\"... nr 11 i serien \"Legenden om Ljusets Rike\".


Sorgsen har nattsvarta rosor

Vita rosor vajar för vinden
de saknar taggar
saknar ondska
De smeker sakta
ung flickas hand
med sina sköra gröna blad
- Hon plockar en vacker vit ros

Blekrosa rosor över svindlande dalar
deras taggar är endast mjuka
dess ondska inte utpräglad
Flickan med dansande hår
och spelande mörka ögon
ler över dess skönhet
- Hon plockar en vacker blekrosa ros

Rosa rosor fyller ängar stora
deras taggar är små men vassa
och dess ondska finns där
Rosa blomblad nuddar
gråtande flickas kind
torkar bort det våta
- Hon plockar en vacker rosa ros

Mörkrosa rosor sticker i ögon
taggarna är långa som spjut
och ondskan är stark
Rädd liten flicka
kapar stjälk och
springer snabbt
- Hon plockar en vacker mörkrosa ros

Nattsvarta rosor sträcker mot skyn
dess taggar långa och sylvassa
Ondskan är större än någonsin
och rosorna sveper sina
stjälkar runt flickas midja
- Hon plockar en vacker nattsvart ros
och dras ner mot marken, för evigt
Sorgsen har nattsvarta rosor




Fri vers av Sandra Sörlöv
Läst 903 gånger
Publicerad 2006-01-04 21:00



Bookmark and Share


    tieduptootight
Oj... Vad fint... Sitter helt förstummad, känns som om du har beskrivit en speciell känsla som inte går att sätta ord på...
2006-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Sandra Sörlöv
Sandra Sörlöv