Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tiden - en illusion

Jag börjar gå en stig från huset
där min pappa bodde
med sina många syskon och föräldrarna
min farmor och farfar

Sätter mig på en sten
och tänker intensivt på dem
och ser plötsligt att min klocka
hoppar fram två timmar


- Det är en omöjlighet, säger urmakaren sen
och rationella personer i min närhet


Men det är inte första gången
min klocka beter sig besynnerligt
som för att påminna om
att tiden är en illusion





Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-09-15 08:36



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Klart tänkvärt!

Tänk om texten firar 4-års-jubileum lite förtidigt.....genom att ställa om våra klockor till 2015-09-15 när jag trycker på "Kommentera text".......
2015-09-09

    ej medlem längre
Känner så väl igen mig i din fina text!


"Sätter mig på en sten
och tänker intensivt på dem
och ser plötsligt att min klocka
hoppar fram två timmar"
2011-09-20

  ULJO
En varm och tilltalande text som gillades mycket
2011-09-20

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Väldigt bra skrivet. =)
2011-09-18

    ej medlem längre
Känner väl igen detta fenomen med en klocka som hoppar, utan att det är något fel på den. Ofattbart, nu är vi åtminstone två som varit med om det.
2011-09-16

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-09-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja tiden lär ju
inte finnas sägs
det, det är ju ett mått
som vi människor hittat på...
För vad, att vi mer skall nå
mer hinna, vad är det vi skall
finna, vinna? Mer press och mer
stress tycks det bara bli mer
av i vår progress...
Så väl formulerat!
2011-09-15

  Anna*
Applåderar din tänkvärda text och du har ett fint foto därtill!
2011-09-15

  Elwania
visst är det så att tiden är en illusion
det är en "go" känsla i din dikt som jag tycker om
kanske oxå för att du visar med din text att döden aldrig egentligen kan skilja oss från dom nära och kära
dom finns där i vårt hjärta och våra tankar
2011-09-15

  Linda CH VIP
En intressant och filosofiskt kryddad betraktelse av det svårdefinierade fenomenet tid.
2011-09-15

  Jakob Drakros VIP
Tiden finns inte.
Fint nostalgisk känslan :)
Tycker jag.
2011-09-15

  Anya VIP
En intressant text om tiden och dess kraft. Jaa jag håller med, tiden är en illution skapad av oss människor.
2011-09-15

  anits VIP
En helt underbar text
2011-09-15

  Monika A Mirsch VIP
Väl fångat - jag i tiden, i min egen illusion, synlig bara för mig - En dikt med stora djup!
2011-09-15

  Bibbi VIP
En helt suverän text.
2011-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP