Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite inspirerad av FysisktMental här på poeter. En lite mer rak dikt. Vissa dagar skäms jag så mycket över mig själv att jag inte ens kan svara i min telefon.




Det ringer men jag vågar inte svara

Displayen lyser till
och tonerna går


Och tack vara tekniken
så vet jag vad som väntar
på den andra sidan


En vän, ett möte, kanske en fika?
Inget man borde vara rädd för


Men här är ju jag
Jag som inte längre vågar höras
Jag som lever via text och uppbokade möten


Stänger av ljudet
men det ringer ju fortfarande


Hjärtslagen ökar
täcket över huvudet
som att skydda mig 
men från vad?


Namnet på skärmen skriker åt mig
undrar redan varför jag inte svarar


Jag vet bättre än så här
Men känslorna säger att 
jag inte är värd den här vännen
Jag svarar ju inte.


Displayen slocknar
och den röda pilen dyker upp


Som för att påminna mig att
jag misslyckats igen


 


 




Fri vers av Faktiskt
Läst 540 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-02 23:30



Bookmark and Share


  Mow Dean
du skriver så bra.
2011-10-04

  Sofiapoema
Igenkänning rakt igenom och riktigt, riktigt bra du
2011-10-03

  FysisktMental
vill vara hemma hos dig.
du skriver så bra.
2011-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Faktiskt