Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske är önskan fåfäng att bli älskad så som man drömmer...


Guld

 

Glittra!
Sväva!
Tindra mig!
Lyft mig ovan skyar
Gör mig ännu vackrare
Ädlare än guld


Porla!
Digna!
Skvittra mig!
Töm mig nedåt botten
Vätt mig mot ditt ankare
Rena mig från skuld


Vaska vatten vinterhård
Väck mig ur min slummer
Nynna mannaminnesvård
Vittra vårens lummer


Gnid mig åter blankare
Skölj mig nu med tröst
Smek mig sol mot sanningen
Vila varmt mitt bröst


 




Fri vers av Ki
Läst 520 gånger
Publicerad 2006-02-04 02:05



Bookmark and Share


    Frälsaren
Trevlig mystisk snygg
2006-02-08

    afrika
det svänger verkligen om den här. tycker om
2006-02-05

  Per Rydberg
Sensuell! Texten med sina många fina allitterationer känns som ett nynnande från djupet av en sagobrunn!
2006-02-04

    Cajsa
Mycket bra dikt! Tycker om denna!
2006-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Ki
Ki