Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

knivar i sängen

Jag vaknar; rädd
klockan 03.27
vrider och vänder på mig själv
tittar med lidande på själen brevid
jag tar mig ur en säng
sätter mig brevid
tittar på själen vid min sida
slumrar sött i sängen
slumrar som ett barn
jag sitter och iaktar
mörkret vänder mig mot fönstret
där finns livets fest
i det mörkaste av mörker
där finns dessa höga skratt
dessa vackra ting
dessa vackra ting

oh, dessa vackra ting
bär mig ut i världen
ta mig dit jag var som ung
bränn all moral
ta mig ut i världen
sätt mig på en strand
fyll mitt glas med vin
brän min själ på ett bål
förlåt för allt jag gjort mot er
förlåt för allt jag kommer göra
när jag sitter på en strand
ska jag ta er ner i mitt land
dans tills ni yrar, då så ska jag:
förstöra allt som är vitt

Jag slumrar i min stol
slumrar så sött
slumrar som ett barn
här så är jag trygg
i min hårda stol
utan alla knivar
som väntar i min säng

Förr så bara jag knivar
för så skar jag upp dem
stal deras hjärtan
allt som var vitt
nu så skär jag ingen
förutom mig själv




Fri vers av Kristian Horn
Läst 568 gånger
Publicerad 2006-02-10 03:37



Bookmark and Share


  widmark
Nej, den här var oerhört förvirrande för mig, men några rader här och där fastnar i alla fall, särskilt början och slutet.

Det är nåt stavfel här och där också om du inte sett det.
2006-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Kristian Horn
Kristian Horn