Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text är inte någon religionskritik, utan menat som en humoristisk uppmuntran till oss människor att inte fastna i rigida tankemönster, utan i stället se tillvarons möjligheter.


En märklig dag i förra fjol.

Nu ska du få höra om en märklig dag i förra fjol
jag var ute och tog en nypa luft och lite sol.
Då landa ett rymdskepp alldeles bredvid.
En gubbe kliver ut, i smart och flådig svid
antenner mitt på huvet som knastra, blixtra och stod i.
Besök så här! En vänlig själ eller den lede fi?

-jo, i morgon dag, kanske redan kvart i sju
det vet vi helt visst, det har vi räknat ut
går er jord, helt tyst och stilla, mitt itu.

-det var skönt att höra, då är vi helt utom varje fara
då en skavank oss tar ur varje apokalyptisk mara.
Ty allt klubbat, spikat och bestämt, ja allt förutan brist
blir åter ord, för det är så väldans trist!




Fri vers av Olof Lagerhorn VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-21 23:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Det bästa är väl egentligen att inte veta något alls om framtiden...
2012-11-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ragnarök hette
det förr när man
talade om denna dörr...
Som skulle öppnas och
en viss vis personen
skulle på jorden
återta sin tron...
En vision som
dyker upp då
och då...
2012-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP