Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen med de gröna ögonen

På riktigt, sade mannen med de gröna ögonen.
På låtsas, svarade min röst med andan i halsen.
På riktigt, envisades mannen med de gröna ögonen.
På låtsas, svarade jag undvikande.

Okej, vi gör en deal, sa mannen med de gröna ögonen.
Mmmm, svarade mitt inre, orden som kom ut lät inte alls likadant.
Nej, för guds skull, svarade jag.

Jo, på riktigt, i dina ögon det syns, sade mannen med de gröna ögonen.
Mina ögon avslöjar ingenting, svarade jag.

Jag kan se det, det spelar ingen roll, trugade mannen med de gröna ögonen.
Mitt inre var sprängfyllt, men ändå återhållsamt.
På låtsas, svarade jag åter.

På låtsas det blir då, han vände på klacken.
Inom mig rasade stormar av förtvivlan.
Stolthet och förakt har byggt mig sådan.







Fri vers av Deni
Läst 287 gånger
Publicerad 2004-08-11 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Deni
Deni