Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kavaljeren är Döden

Jag ser dig, utan själ.
Du dansar dödens stilla vals omgiven av liljor.
Som att omvärlden inte fanns, ler du och viskar de djupaste hemligheter.
Jag försöker höra, men förgäves.
Musiken utan toner dränker ditt stilla skratt.
Kavaljeren är Döden och du hälsar som Han vore den finaste gäst.
Jag beundrar och föraktar detta skådespel av lust.
Du hållen Döden på avstånd, men tillräckligt nära för att känna din rädsla.
Döden håller själen i järngrepp och väntar på din stilla bön, medan Han omfamnar din kropp i valsen utan steg.
Du tittar upp och säger de orden Han så länge velat höra.
Jag försöker nå dig men det är för sent.
Din kropp ligger vit på en blomsterbädd av liljor.
Medan din själ vandrar i mörkrets vida rike, i jakt på ljus.
Din kamp är slut, och jag låter ärren brista.
Jag öppnar ögonen och inser.
Att jag är omgiven av mörker, på jakt efter ljus.

Du var min kropp, jag var din själ.
Tillsammans blev det Vi.
Varför lämnade du mig här?
I mörkrets vida rike..




Fri vers av SuzieQ
Läst 444 gånger
Publicerad 2004-08-14 14:34



Bookmark and Share


  PPQ
något utöver det vanliga...du är ju kanonbra
2004-09-14

  arie
tycker om att läsa denna text och den tränger in och berör. Läser den flera gånger och den berör än mer...och bildar oika slags förståelser, betydelser om våra liv, om mitt liv. Dikten vågar benämna och benämner aspekter, vi oftast inte rör vid...tack!
2004-08-15
  > Nästa text
< Föregående

SuzieQ